Schaatsschool wordt Sven Kramer Academy Twente

Komend schaatsseizoen start op IJsbaan Twente de Sven Kramer Academy Twente. Op 8 oktober geeft Sven Kramer het startschot tijdens de kick-off van de SKA Twente. Jong, oud, stuntelend of al best een mooie schaatstechniek: lessen zijn er dit seizoen voor iedereen. Het plezier in schaatsen staat voorop.

Samenwerking

Voormalig profschaatser en directeur van de Sven Kramer Academy, Douwe de Vries: “We kijken met veel trots naar deze uitbreiding naar Twente. Door de Sven Kramer Academy te koppelen aan de geweldige organisatie in Twente zorgen we ervoor dat we meer kinderen en volwassenen in Nederland op het ijs krijgen en ze het schaatsplezier ervaren. Onze samenwerking met IJsbaan Twente en oud-schaatscollega Gianni Romme (manager IJsbaan Twente) is ook fantastisch. Net als Sven en de academie wil Gianni ervoor vechten dat schaatsen in ons DNA blijft. Met deze gedachte wordt de samenwerking vormgegeven. We gaan ervoor zorgen dat er nóg meer kinderen en volwassenen in het oosten van het land gaan schaatsen en daarmee leveren we mede een bijdrage aan de toekomst van de Nederlands schaatssport.”

Gianni Romme vertelt over de vernieuwing. “Op onze ijsbaan worden al vanaf het eerste jaar lessen verzorgd door trainers van de schaatsschool. Zo is het schaatsplezier al op duizenden Twentenaren overgebracht. En dat zetten we samen door. De SKA geeft een hele mooie impuls aan de inhoud en uitstraling van de lessen op IJsbaan Twente. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: kom eens langs en wij helpen je graag om beter te leren schaatsen!”.

 

Schaatslessen in Enschede

Van oktober t/m maart worden dagelijks lessen aangeboden voor alle leeftijden en niveaus. Je hoeft nog (helemaal) niet goed te kunnen schaatsen om op les te gaan. Wekelijkse groepslessen, bochtenclinics, toertochttrainingen of een privéles: het kan allemaal op je eigen niveau. De schaatslessen starten per 17 oktober 2022. Die week kun je meedoen aan de vakantiecursussen. De week erna starten de wekelijkse lessen. Op 7 september staat het hele aanbod online en opent de inschrijving voor de schaatslessen. Kijk voor alle informatie op www.ijsbaan-twente.nl/schaatslessen/.

 

Kick-off SKA Twente

Op zaterdag 8 oktober 2022 om 11:30 uur opent Sven Kramer de Sven Kramer Academy Twente. Publiek en geïnteresseerden zijn van harte welkom. Om te kijken of ook de schaatsen weer onder te binden. Tijdens de kick-off staan trainers klaar op het ijs om geïnteresseerden te begeleiden en informeren over de schaatslessen.

 

Ieder kind voor 12e levensjaar op de schaats

Twee jaar geleden startte de Sven Kramer Academy (SKA) in Heerenveen met het verzorgen van schaatslessen. Via schaatslessen wil de Sven Kramer Academy jeugd en volwassenen stimuleren om meer te bewegen en daarmee mede een bijdrage leveren aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport. Sven’s ultieme droom is dat ieder kind voor zijn of haar 12e jaar minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren. De uitbreiding van de Academy naar Twente
(en Tilburg) is een stap in haar ambitie om door te groeien naar verschillende locaties door heel Nederland. “Ik heb heel veel te danken aan de schaatssport en wil met dit initiatief graag iets teruggeven. In de Academy wil ik mijn kennis, ervaring en netwerk beschikbaar stellen om vooral ook de jeugd de komende jaren te stimuleren en motiveren om te gaan schaatsen.”, aldus Sven Kramer.

 

#haveaniceday