Twentse Schoolschaats Kampioenschappen

Ga terug

Voor alle Twentse basisscholen organiseert IJsbaan Twente dit jaar de Twentse Schoolschaats Kampioenschappen (TSK) op woensdag 27 maart 2019. Dit is een leuk en gratis schaatsfestijn waar mooie prijzen te verdienen zijn. Het doel van de TSK is om kinderen te laten ervaren hoe het is om mee te doen aan een échte schaatswedstrijd.

Iedere basisschool kan een team samenstellen van 3 leerlingen. Het team mag bestaan uit zowel jongens als meisjes uit de groepen 3 t/m 8. Zie ook de toelichting op de teamsamenstelling onderaan deze pagina. De leerlingen schaatsen tijdens de TSK allemaal individueel een 100 meter. Daarnaast doen ze met hun team mee aan de estafette over 3 ronden, iedere leerling schaatst 1 ronde. 

Aan het eind van de dag volgen de prijsuitreikingen op het podium. Gestreden wordt om de TSK wisselbokaal én om individuele prijzen. Het winnende team van het scholenklassement (100 meter + estafette) ontvangt de TSK wisselbokaal. Dit is een wisselbokaal, die elk jaar opnieuw te winnen is bij de TSK. Iedere deelnemer krijgt tijdens de prijsuitreiking een leuke attentie. 

De wedstrijd is op woensdagmiddag 27 maart tussen 14.30-17.30 uur met aansluitend de prijsuitreiking door Olympisch Kampioen Gianni Romme. De wedstrijd vindt plaats op de 400 meterbaan, ook de 30 x 60 meterbaan is geopend. Op de 30 x 60 meterbaan kunnen de kinderen schaatsen tussen de wedstrijden door. Deelname is gratis, ook de schaatshuur is kosteloos. 

Toelichting op teamsamenstelling:
Een team bestaat uit 3 kinderen van één basisschool. Per basisschool kan 1 team zeker deelnemen. Let wel op, vol = vol. Het is mogelijk dat de inschrijving voor 13 maart sluit wanneer het maximum bereikt is. Extra opgegeven teams van één basisschool komen op de reservelijst. Op 14 maart 2019 wordt doorgegeven of extra teams ook mogen deelnemen. 
De verhouding van jongens/meisjes binnen één team maakt niet uit. Ook de verhouding van de klassen maakt niet uit. Het is dus toegestaan om alleen kinderen uit hogere groepen op te stellen. Om de einduitslag zo eerlijk mogelijk te laten zijn, werken we met een tijdcorrectie voor het hele team tijdens de estafette. Dat werkt als volgt. Per team wordt gekeken uit welke groep de leerlingen komen. We gaan uit van groep 8. Iemand uit groep 8 krijgt geen tijdscorrectie. Een leerling uit groep 7 krijgt 1 seconde tijdsaftrek, een leerling uit groep 6: 2 seconden tijdsaftrek, groep 5: 3 seconden tijdsaftrek, groep 4: 4 seconden tijdsaftrek, groep 3: 5 seconden tijdsaftrek. Bestaat een team uit 1 leerling uit groep 8 en 2 leerlingen uit groep 6; dan krijgt het hele team 4 seconden tijdsaftrek op de estafette eindtijd. Bij de 100 meter wordt niet gewerkt met een tijdscompensatie.

De volgende prijzen worden uitgereikt:

  • 100 meter, individuele prijzen in 3 leeftijdsgroepen (geen onderscheid in jongens & meisjes):
    • Groep 3 en 4 – bekers voor de nummers 1, 2 en 3
    • Groep 5 en 6 – bekers voor de nummers 1, 2 en 3
    • Groep 7 en 8 – bekers voor de nummers 1, 2 en 3
  • Estafette –  bekers voor de nummers 1, 2 en 3 van de estafette
  • Wisselbokaal en vaste beker – winnaar eindklassement 100 meters + estafette 

Schrijf een team in (vol=vol)! 
Inschrijvingen zijn gesloten op 13 maart, inschrijven is niet meer mogelijk. Wijzigingen in je teamsamenstelling kunnen tot een week voor aanvang worden doorgegeven via info@ijsbaan-twente.nl.

#haveaniceday