Basisonderwijs

SCHAATSEN MET DE HELE KLAS

Schaatsen in klassikaal verband kan op IJsbaan Twente al voor € 1,00 per leerling, tenminste als je kiest voor het project met een schaatsles van 1 uur. Alle basisscholen kunnen, of hun gemeente nou meedoet of niet, een schaatsles reserveren binnen het schoolschaatsproject. Dat betekent dat een schaatsles onder schooltijd maximaal € 3 per leerling per keer gaat kosten, inclusief schaatshuur. Een unieke kans om leerlingen kennis te laten maken met de schaatssport én IJsbaan Twente!  Dit project is een samenwerking tussen IJsbaan Twente, de Twentse schaatsverenigingen, stichting Euregio en de Twentse gemeenten. Alle Twentse gemeenten krijgen in 2018-2019 opnieuw de kans om het voor de basisscholen uit hun gemeente nóg goedkoper en makkelijker te maken. Een gemeente kan zelf bepalen welke bijdrage geleverd wordt, om de (financiële) drempel voor scholen nog verder te verlagen. De bijdrage voor een school uit Oldenzaal kan als voorbeeld dus anders zijn dan de bijdrage voor een school uit Hengelo, maar nog steeds maximaal € 3,00 per leerling per les inclusief schaatshuur.

De schaatslessen binnen het schoolschaatsproject worden ingepland onder schooltijd en waar mogelijk op andere tijdstippen. Voor elke gemeente zijn verschillende dagdelen geblokt, waar een keuze uit gemaakt kan worden. De lessen vinden plaats op de 30*60 meterbaan. Bij een serie van 4 lessen, proberen we in elk geval tijdens de laatste les ook op de 400 meterbaan te schaatsen. Per uur kunnen we maximaal 60 leerlingen tegelijk aan. De lessen worden verzorgd door trainers van de schaatsschool én waar mogelijk ook door een trainer van de schaatsvereniging uit de plaats/buurt van de basisschool.

Kies je voor vrij schaatsen op een moment naar keuze, dan zijn de kosten € 3,75 per leerling, exclusief schaatshuur. Of je nu vrij komt schaatsen of komt voor het project, het vervoer van en naar de ijsbaan regelt de school zelf. Je kunt hiervoor gebruik maken van de regeling met Brookhuis busvervoer, zie de tarieven hieronder. Schaatsen kun je zelf meenemen, maar ook huren bij de Hyro Sports op de ijsbaan.

IMPRESSIE SCHAATSLESSEN

Benieuwd hoe een schaatsles gaat? Bekijk dan het filmpje hieronder.

TARIEVEN

TARIEVEN SCHOOLSCHAATSEN*

Vanaf 10 leerlingen

Vrij schaatsen met de hele school of klas € 3,75 (excl. schaatshuur)

Project: één uur schaatsles inclusief schaatshuur

€ 3,00

Project: vier keer schaatsles inclusief schaatshuur

€ 12,00

Schaatshuur
Noren, kunst- of ijshockeyschaatsen

€ 4,00 (eenmalig)
€ 3,50 (meerdere bezoeken)

Busvervoer met Brookhuis Reizen**
School binnen straal van 10 kilometer rondom IJsbaan Twente
School binnen straal tussen 10 en 20 kilometer rondom IJsbaan Twente
€ 4,20 p.p.
€ 7,00 p.p.

 

*Ieder arrangement is natuurlijk uit te breiden een hapje en drankje in ons Schaatscafé. Neem voor meer informatie contact op met IJsbaan Twente.
**Het tarief is per leerling en voor een retourrit van en naar de ijsbaan. Het tarief is geldig vanaf 20 personen, ook begeleiders worden meegeteld. Om het vervoer definitief vast te leggen dient de school zelf contact op te nemen met de planning van Brookhuis.

SCHAATSLESSEN

De schaatslessen kunnen in overleg op ieder uur van de dag plaatsvinden tijdens recreatieve openingstijden, afhankelijk van de planning. Standaard worden lessen aangeboden van 9:15 tot 10:15 uur, van 10:45 tot 11:45 uur, van 12:15 tot 13:15 uur of van 13:30 tot 14:30 uur. De lessen kunnen in overleg met een medewerker van de ijsbaan ingepland worden.

RESERVEREN & INFORMATIE

Heb je nog vragen of wil je het schoolschaatsen boeken? Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Neem contact op met IJsbaan Twente via info@ijsbaan-twente.nl of 053-4601970.

#haveaniceday